Kawa Ale’Eko CAFÉ Indonezja BIO 500g Coffee Medium

60,00 zł
Brutto

Składniki: Kawa ziarnista arabica*

(*certyfikowany składnik ekologiczny)

Jeśli chodzi o podział na Light, medium i strong to chodzi o intensywność samej kawy.

Ilość

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

Gorzkie przyjemne nuty kakao przełamane posmakiem suszonych śliwek. Wyczuwalna nuta orzechowa,dymna.

Kawa prażona  według własnej receptury tak, aby nie podrażniała żołądka i posiadała niską kwasowość.

Kawa dostarczana jest bezpośrednio po uprażeniu. Data prażenia znajduje się na opakowaniu. Kawa prażona nadaje się do picia bezpośrednio po uprażeniu ,kawa palona powinna odgazować nawet do 14 dni po upaleniu.

Technologia prażenia

Ziarno kawowe najpierw dosuszamy a następnie prażymy. Temperatura minimalna procesu prażenia to 90 stopni Celsjusza  średnia temperatura całego procesu prażenia po niżej  147 st. Celsjusza. Czas procesu prażenia 10 kg ziarna kawowego:  48 - 55 minut .

Dzięki tej metodzie dosuszania ziarna kawowego i późniejszego prażenia kawa charakteryzuje się brakiem goryczy i kwaśności. Atutem tego procesu jest fakt, że kawa nie podrażnia żołądka, ponieważ nie zachodzi wewnątrz ziarna kawowego ekspansywna zamiana wosku kawowego w substancję drażniącą C-5-HT, posiada wartość pH na poziomie od 5,81 do 6,59 pH*  a uprażone ziarno kawowe zawiera związki flawonoidowe*.

* metodyka akredytowanego badania PB-56/LF UE z dn. 12 04 2013 .

* Król K., Gantner M., Tatarak A., Hallmann E. (2019) The effect of roasting, storage, origin on the bioactive compounds in organic and conventional coffee (Caffea arabica), European Food Research and Technology  2019, DOI: 10.1007/s00217-019-03388-9

Sposób przygotowania:

Przed spożyciem ziarna kawy należy zmielić, a następnie przyrządzić kawę według upodobania

Bio Street sp. z o.o.

Certyfikat: PL-EKO-09

62
close Koszyk
close Koszyk

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło