Filet Kurczak Eko około 0,5 kg Polskie Eko Zagrody

38,57 zł
Brutto

Ze względu na chłodnicze warunki przechowywania dostawa naszym transportem lub wysyłka kurierem w opakowaniu Styrobox (utrzymuję odpowiednią temperaturę produktu). Przeczytaj zasady dostaw.

skład: kurczak* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Ilość

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

Filet z kurczaka ekologicznego, pakowany jako podwójna pierś w tacce.

Jedna tacka to jedna sztuka.

Cena za 1 kg to 77,13 zł

W opakowaniu około 0,5 kg.

Produkt nie jest stałowagowy, waga może różnić się od podanej o +/- 20%.

Dokładna waga elementu i jednocześnie cena za porcję będzie umieszczona na paragonie. 

Przechowywać temperaturze +4 st. C

Wartość odżywcza kurczaków

Główną zaletą mięsa drobiowego jest wysoka zawartość pełnowartościowego, łatwo przyswajanego przez organizm białka. Jednocześnie jest to jedno z najchudszych gatunków mięsa, stąd niska wartość energetyczna kurczaka. Tłuszcz zlokalizowany jest głównie pod skórą, a nie wewnątrz mięsa, można go łatwo oddzielić. Wyjątkiem są specjalnie hodowane kastraty drobiowe: kapłon  i pularda, których mięso jest poprzerastane tłuszczem. 

W porównaniu z innymi gatunkami, mięso kurczaka wykazuje niższy udział kolagenu - niepełnowartościowego białka. 

Właściwości mięsa drobiowego

Mięso drobiowe zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe. Charakteryzuje się wysoką zawartością cynku, magnezu, potasu oraz witamin z grupy B. Związki te zwiększają zdolność organizmu do pobierania energii z pożywienia i wzmacniają układ odpornościowy.

Mięso drobiowe jest mięsem dietetycznym, zaspokajającym wymagania osób pozostających na diecie bezglutenowej oraz preferujących produkty o niskiej zawartości tłuszczu.

1
close Koszyk
close Koszyk

Rejestracja nowego konta

Masz już konto?
Zaloguj się lub Resetuj hasło